Біологи досі не можуть визначити вид: На узбережжя Британії викинуло моторошну помаранчеву істоту (фото)

Невелике село Кейс у Шотландії відоме приголомшливими піщаними пляжами та вражаючими краєвидами. Це місце ідеально підходить для риболовлі – куди, власне, й приїхали жителі Сток-он-Трент Грегг Дженкінсон і його син Тайлер. Однак на тихому узбережжі родину чекало моторошне відкриття: батько та син побачили дивну помаранчеву істоту. Деталі розповіло видання Lad Bible, передають Патріоти України.

На східне узбережжя графства Кейтнесс викинуло дивну на помаранчеву істоту, і вчені й досі сперечаються про її походження. "Ми були там у відпустці, їхали в Джон О’Гроатс, і по дорозі досліджували гавані. Так випадково натрапили на цей пляж. Першим істоту побачив мій син: здалеку йому здалося, що це восьминіг", – розповів Дженкінсон.

Однак, спостерігаючи за "восьминогом", очевидці зрозуміли, що морське створіння насправді є чимось загадковішим. Підійшовши ближче, батько та син побачили, що створіння більше нагадувало якусь невідому рибу. "Ми торкнулися її палицею… Я був заінтригований, оскільки таке створіння ще ніколи не бачили у Сток-он-Тренті", – додав очевидець.

Істоту, ймовірно, винесло на кам'янистий пляж після шторму. Дженкінсон вирішив зняти її на відео та опублікував на своїй сторінці у Facebook. Користувачі були приголомшені та одразу почали висувати припущення, але ніхто не міг достеменно сказати, що це за риба (і чи риба це взагалі).

Експерти Програми дослідження китоподібних у Великій Британії (CSIP) також не змогли ідентифікували амфібію. Керівник проекту Роб Деавіль заявив: "Як на мене, це виглядає як розкладені останки якогось маленького китоподібного. Я бачу складений спинний плавник і верхню щелепу черепа, що виступає з голови спереду. Щодо виду – важко сказати".

Координатор CSIP Stranding Нік Девісон був настільки ж збентежений і додав, що йому потрібні "кращі зображення" для подальшої класифікації морської істоти. Однак він погодився з колегою в тому, що, вірогідно, на берег викинуло маленьку китоподібну істоту.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...