Б'ють і кидають у яму: "Мобік" розповів, як командування РФ знущається над окупантами (відео)

Мобілізований російський офіцер розповів про яму, де утримують російських солдатів, які "проштрафилися". Він показав одне таке місце, що знаходиться поблизу Оленівки у так званій "ДНР" та розповів про знущання російського військового керівництва над підлеглим особовим складом, передають Патріоти України.

Про це мобілізований офіцер РФ дав інтерв'ю виданню ASTRA. Він також розповів, за які проступки "мобіків" саджають у яму, за що у російській армії можуть розстріляти своїх, та чи знає про це високе командування.

Так, російський офіцер зазначив, що яму використовують як покарання для мобілізованих окупантів. Також, в додаток до цього, "мобіків" штрафують.

"Це мінімум три дні відсидки та штраф грошима: 25-30 тисяч рублів за кожен день відсидки. Сидять здебільшого за пияцтво, відхід з позицій до магазину, до села, у гості на сусідні позиції. Ну чи просто, якщо начальству рилом не вийшов. Це вже друга яма. Першу, як я чув, закрила прокуратура, – зазначив російський офіцер. – Але тепер нову викопали в потайному місці, куди особливо нікого не пускають. Командир полку в курсі про неї, а "завідує" нею командир батальйону. Сидять у ямі як солдати, так і офіцери. Їх просто б'ють і кидають у неї. Там земляна підлога. Спиш на ганчірках. "В'язнів" можуть не годувати та не давати води".

Так, до ями, яка знаходиться в Оленівці привозять військових зі всього полку. Такі незаконні ями для покарання військових є у кожній частині, зазначив окупант. Також він наголосив, що статутні покарання в армії РФ ніхто не застосовує.

"Усім пох*р, статут та закони не діють тут", – заявив він. Водночас російський офіцер зазначив, що яма – це далеко не найжорстокіший вид покарання. Так, за відмову воювати солдатів РФ можуть навіть розстріляти. "Ми мобілізовані, ми переважно не воюємо. Ми в обороні сидимо. За відмову воювати можуть і розстріляти свої ж, тому яма – це ще по-божому", – заявив він.

Про існування "ям" як покарання знають комбати із заступниками, командири полку та навіть вище військове керівництво РФ, проте нічого з цим не роблять.Також окупант зазначив, що мобілізують зазвичай непідготовлених чоловіків, часто з хронічними захворюваннями та алкоголізмом чи наркозалежностями.

"Це хибна думка, що мобілізовані – це такі заряджені рембо. Середній вік близько 35, всі суцільно цивільні. Переважна більшість — із сіл. Вахтовики здебільшого. Навіть мисливців мало, дякую російському збройовому законодавству. Багато із хронічними хворобами, алкоголіків, травокурів" – розповів окупант.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...