Бізнесмен з Молдови зізнався, що причетний до появи зірок Давида на будівлях у Парижі, та пояснив свій вчинок

48-річний молдовський бізнесмен Анатолій Призенко зізнався, що заплатив за появу зірок Давида на будівлях у Парижі. Проте чоловік додав, що таким вчинком хотів «підтримати євреїв Франції» після терактів в Ізраїлі, сказав він журналістам телеканалу BFMTV, передають Патріоти України.

Призенко заявив журналістам, що «шокований тим, що політики та ЗМІ у Франції витлумачили це як антисемітський акт». «Цю акцію було організовано з метою підтримки євреїв, які живуть у Франції та за кордоном, які не мають стосунку до того, що зараз відбувається», — сказав він.

Також молдовський бізнесмен додав, що цю акцію проводив спільно з організацією європейської єврейської громади Щит Давида. Проте французьким журналістам поки що не вдалося зʼясувати, чи справді така організація існує.

Призенко зазначив, що для цієї акції йому треба було знайти двох людей. Він підтвердив, що зірки Давида намалювала пара із Молдови, яка перебувала у Франції нелегально.

У ніч проти вівторка, 31 жовтня, у Парижі невідомі намалювали близько 60 зірок Давида на житлових будинках та інших приміщеннях.

3 листопада там затримали пару з Молдови, яка причетна до цієї справи. Прокуратура Франції повідомила, що 33-річного чоловіка та 28-річну жінку затримали та помістили під адміністративний арешт, а згодом видворили в Молдову.

Видання Franceinfo повідомляло, що слідчі у Франції припускають, що нанесення зірок Давида на будинки у Парижі може бути спробою РФ дестабілізувати обстановку в країні.

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...

Комісія Мінкульту фіксує розкрадання держмайна: З Почаївської лаври зникли цінні ікон, які передавалися в оренду Московському патріархату разом з архітектурним комплексом

субота, 27 липень 2024, 17:00

В ході перевірки збереження державного майна Свято-Успенської Почаївської лаври на Тернопільщині, яке перебуває у безоплатному користуванні УПЦ МП, виявлено низку порушень. Про це йдеться у звіті комісії Міністерства культури та інформаційної політики,...