Бізнесмена з Одеси та його сина засудили за спробу... завести раба

Київський районний суд міста Одеси визнав винними одеських підприємців у викраденні людини та вимаганні й засудив їх до п'яти та чотирьох років позбавлення волі, замінивши реальний термін на іспитовий.

Як зазначається у вироку суду, підприємці, батьки та син очолюють фірми "Строй майстер Одеса" та "Інтер Строй Одеса", які займаються ремонтом квартир у новобудовах, повідомило видання "Думська".

У лютому 2022 року, незадовго до початку великої війни, вони вирішили налякати власного працівника, який нібито неякісно щось зробив.

Найняли бійців, чиї особи слідство так й не встановило, заманили чоловіка у квартиру, яку він ремонтував. Там побили, приставили до скроні стартовий пістолет і пообіцяли застрелити, якщо негайно не "компенсує" збитки. Потім суму збільшили. У рахунок оплати боргу відібрали гаджети, а потім відвезли на машині в якийсь підвал, заявивши, що тепер він буде там працювати безплатно, поки не відпрацює.

Але почалося повномасштабне вторгнення, потерпілий зміг вирватися і заявити на викрадачів у правоохоронні органи. На суді, щоправда, громадянин був уже не настільки принциповий щодо наймачів — сказав, що помирився з ними, претензій матеріального і морального характеру не має, попросив залишити без розгляду цивільний позов, а самих бізнесменів не саджати.

Суд так і зробив, хоча й не погодився з позицією обвинувачених, які наполягали, що не викрадали й не вимагали, а лише домагалися виконання цивільноправових зобов'язань примушування до такого — статті 355 Кримінального кодексу України.

Букмекери оцінили шанси збірної України на вихід із групи та перемогу на Євро-2024

неділя, 16 червень 2024, 8:45

Букмекерські контори після виходу збірної України з футболу до фінального турніру Євро-2024 виставили коефіцієнти на те, як "синьо-жовті" виступлять на майбутній континентальній першості, передають Патріоти України. У фінальній стадії чемпіонату Європи...

"У 23 роки я вже був мільйонером": Дмитро Гордон зізнався, як заробив і де ховав свої статки у 90-х

неділя, 16 червень 2024, 8:27

Інтерв'юер та ведучий Дмитро Гордон поділився, як заробляв свої перші мільйони на початку 90-х, передають Патріоти України. Як зізнається шоумен в інтерв'ю YouTube-проєкту ТСН "Наодинці", наприкінці розпаду СРСР його прибутки стрімко почали зростати. Т...