Благала про допомогу, але марно: В Італії знайшли мертвою 33-річну українку, над якою знущався співмешканець-росіянин

В Італії трагічно загинула 33-річна українка Марта-Марія Огризко після того, як впала на схилі недалеко від трейлера, де проживала з росіянином Іллею Б. Вона неодноразово ставала жертвою насилля з його боку, а перед смертю шість годин телефонувала й писала повідомлення, сподіваючись на допомогу від нього, передають Патріоти України.

Правоохоронці затримали громадянина РФ, який висловлював ненависть до української сім’ї співмешканки, за звинуваченнями в жорстокому поводженні. Про деталі справи повідомив сайт телеканалу RaiNews 24.

Українка Марта-Марія Огризко була родом зі Львова. В Італії вона проживала в районі набережної Ватольєре муніципалітету Барано д'Іскія на вулканічному острові Іскія. Її співмешканцем був 41-річний росіянин Ілля Б. Як з’ясувалося, він неодноразово бив її, через що жінка писала заяви до поліції, але потім забирала їх і поверталася до чоловіка.

Вранці 14 липня Марту виявили мертвою в яру неподалік їхнього трейлера. Спочатку були припущення, що вона відійшла від дому, а потім впала з висоти близько двох метрів на ізольовану дорогу неподалік.

"Але її супутник підняв би на сполох… Розтин розвіє сумніви щодо смерті жінки", – йшлося у перших повідомленнях місцевих ЗМІ.

Пізніше експертиза показала, що на тілі померлої були сліди, характерні і для падіння, і для побоїв. Журналісти ж з'ясували, що росіянин та українка постійно сварилися, і чоловік навіть не давав їй спілкуватися із рідними "через їхню українську національність".

Декілька годин поспіль благала про допомогу: в Італії знайшли мертвою 33-річну українку, над якою знущався співмешканець-росіянин. Фото

Водночас про зникнення Марти росіянин нібито повідомив сам. Після допиту й перевірки його телефону з'ясувалося, що жінка просила його про допомогу: дзвонила та надсилала повідомлення у WhatsApp. Всі ці прохання він ігнорував протягом шести годин, поки вона вмирала.

"Згідно з даними перевірки мобільного телефону, яким користувався 41-річний чоловік, жінка відправила своєму партнерові серію дзвінків і повідомлень у другій половині дня в суботу, 13 липня. Це були відчайдушні прохання про допомогу від жінки, яка впала на дорозі недалеко від того місця, де вони жили разом. Незважаючи на них, підозрюваний не зробив дій щодо порятунку", – пишуть італійські видання.

На допиті громадянин РФ розповів, мовляв, у ніч із 13 на 14 липня він виходив шукати свою співмешканку і знайшов її серед рослинності ще живою, заявивши, що "їй доведеться переночувати там".

"Жінка, очевидно, померла в дуже повільній агонії й наступного ранку була знайдена бездиханною тим же 41-річним чоловіком", – констатували розслідувачі, додавши, що в підсумку росіянина заарештували за звинуваченням у жорстокому поводженні.

У межах розслідувань, проведених карабінерами та координованих прокуратурою Неаполя, було "реконструйовано" деякі епізоди жорстокого поводження, яких зазнала Марта-Марія Огризко. Згідно з ними, під час їхніх стосунків, росіянин неодноразово нападав на неї, бив кулаками й ляпасами, погрожував їй смертю ножем. Також він ізолював її від власної родини, бо вони є громадянами України. У кількох випадках жінці довелося звернутися по допомогу до відділення невідкладної допомоги лікарні Лакко Амено.

"Одного разу він спалив її одяг і навмисно кинув її у вогонь, викликавши опіки другого ступеня сідниць, рук та живота. Він не дозволяв їй зустрічатися та бачитися з членами сім'ї, яких ненавидів як росіянин, бо вони українці. В одному випадку, за словами сестри загиблої, він образив їх, назвавши "гі*няними українцями, які мають померти", – йдеться у публікаціях італійських ЗМІ.

"Він дуже умна і досвідчена людина": Мама Тищенка, яка торгує шкарпетками біля метро, висловилася про скандали сина та облаяла хейтерів

четвер, 18 липень 2024, 19:15

Мама одіозного депутата Миколи Тищенка, Жанна Анатоліївна вважає, що її син завжди правий і все робить правильно. Про це жінка, яка нині торгує шкарпетками та лавандою біля метро Мінська, заявила журналістам "ТСН", передають Патріоти України. "Я дуже з...

Часті переїзди в дитинстві підвищують ризик депресії у дорослому віці: Вчені шокували результатами дослідження

четвер, 18 липень 2024, 19:05

Дорослі, які часто переїжджали в дитинстві, мають значно вищий ризик депресії, ніж ті, хто постійно жив в одному місці. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в JAMA Psychiatry, пише The New York Times, передають Патріоти України. Дослідження про...