Блогерка, яку чоловік підпалив під час стріму, померла у лікарні

Ламу отримала 90% опіків тіла різного ступеня.

У Китаї, в лікарні міста Ченду, померла блогерка, місцева зірка соцмережі Douyin (китайський аналог TikTok. - ред.) Ламу Аба, яку під час прямого ефіру облив бензином та підпалив колишній чоловік на прізвище Тан, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Згідно з повідомленням Бюро громадської безпеки, 14 вересня, близько 20:50 за місцевим часом, 30-річну жінку в будинку спалив її колишній чоловік на прізвище Тан. За повідомленням китайських ЗМІ, незабаром після того, як Ламу вийшла в ефір, її екран згас. Як з'ясувалося пізніше, агресор з ножем та бензином увірвався до будинку жінки, облив свою колишню дружину займистою речовиною та підпалив. Унаслідок цього Ламу отримала 90% опіків тіла різного ступеня. Це дуже важкі ушкодження, не сумісні з життям.

Постраждалу доправили до лікарні в місті Ченду, де два тижні лікарі боролися за її життя. Медики діагностували в Ламу системні опіки, гіповолемічний шок, сильну дегідратацію та синдром поліорганної недостатності.

Рідні жінки 17 вересня оголосили через соцмережі збирання коштів на її лікування. І вже наступного дня вдалося зібрати 1 млн юанів (понад $147 тис., або майже 4,2 млн грн. - ред.). Однак попри всі зусилля жінка не вижила - померла в лікарні 30 вересня.

Родичі загиблої блогерки розповіли, що Тан затосовував до Ламу силу, коли вони жили разом. Тому на початку 2020 року подружжя розлучилося з ініціативи жінки. Пара має двох дітей, і кожен з батьків отримав опіку над однією дитиною. Невдовзі після розлучення Тан погрожував убити одну дитину, якщо Ламу знову не вийде за нього. Вона це зробила, але в підсумку втекла від нього.

Чоловік почав її шукати, розпитував її родичів і, як повідомляють, побив сестру Ламу, яка відмовилася говорити з ним про це. Члени родини заявили, що про цей інцидент повідомили в поліцію, яка, за їхніми словами, не вжила жодних заходів. Зрештою Ламу знову розлучилася з Таном, але він отримав опіку над обома дітьми.

Смерть Ламу спричинила хвилю обговорення теми домашнього насильства в китайських родинах. Це вбивство спровокувало велику дискусію в китайській соцмережі Weibo. Понад 70 млн людей використали хештег, в якому згадується її смерть. Користувачі звинувачують поліцію в бездіяльності, яка призвела до смерті Ламу.

Блогерка на ім'я Ламу з китайської провінії Сичуань була дуже популярною в соцмережі Douyin, де зареєструвалася 2 травня 2018 року. її профіль мав 242 тис. підписників. Жінка здобула популярність завдяки веселим публікаціям про життя в регіоні. Вона встигла зробити 205 публікацій, які зібрали 2,913 млн лайків. Фоловери захоплювались тим, що Ламу у своїх відео не користувалася макіяжем і мала природну красу.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...