"Близько 72 годин перебував у підвалі": Хустський ТЦК мобілізував киянина, який приїхав на відпочинок з дітьми

Мешканка Києва звинуватила працівників ТЦК у викраденні її чоловіка, коли родина разом з маленькими дітьми приїхала на відпочинок до Закарпаття. Свою історію жінка на ім’я Оксана Сом виклала у Фейсбуці, передають Патріоти України.

Жінка розповідає, що разом з чоловіком, двома дітьми (7 і 4 років), мамою (68 років) та племінницею (7 років) приїхали на Закарпаття поїздом "Київ-Солотвино". Чоловіка одразу затримали співробітники прикордонної служби ʼʼза перебування в 5-кілометровій прикордонній зоні без належного документаʼʼ.

В коментарі ТСН Оксана Сом розповіла, що у дітей сталася істерика, коли прикордонники намагалися забрати її чоловіка. "У старшої дитини почалася панічна атака, менша дитина тримала тата за ногу та не відпускала його", - згадує жінка.

За словами жінки, її чоловік мав при собі військовий квиток, який засвідчував, що він стоїть на обліку в ТЦК і не є ухилянтом. Однак це не допомогло. Чоловіка тримали в прикордонному пункті кілька годин, а потім направили до Хустського ТЦК "із застосуванням фізичного та психологічного тиску". Адвоката у військкомат не пустили.

"В РТЦК міста Хуст замість телефона йому видали номерок і близько 72 годин він перебував у підвалі, де вони тримають всіх. В підвалі холодно, чоловіка як затримали в шортах і футболці, так він там і сидів. Наверх виводили тільки поїсти і покурити", – пише жінка.

Оксана стверджує, що військово-лікарську комісію її чоловік пройшов за 30 хвилин – без кардіограми і рентгену. У проханні пройти ВЛК за місцем проживання чоловіку відмовили. "Пробачте за подробиці, але висновок про те, що він здоровий, було зроблено після того, як представники ВЛК подивились на колір його сечі", - каже жінка.

Підписувати висновок комісії чоловіка змушували силою, стверджує дружина. "Чоловік бачив як били попереднього кандидата, тож йому загрожували тим же", – розповіла Оксана.

Ця історія сталася 3 червня, а вже 7 червня, за даними дружини, її чоловік опинився на полігоні в Одеській області. "Те, що сталось - це повне порушення прав людини. Нам було сказано, що були вимушені мобілізувати Антона, інакше прийдеться йти самим. Я добиваюсь того, щоб мого чоловіка зараз відпустили та щоб він мав можливість нормально пройти ВЛК, по закону, а не так, як було вирішено за нього", - каже Оксана. У Хустському РТЦК на момент цієї публікації не робили публічних заяв щодо викладеної історії.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...