"Бо борщ - це російська страва": У Японії Клопотенку відмовили у відкритті українського закладу через дивну причину

Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко повідомив, що отримав відмову на пропозицію відкрити український заклад в Японії, адже там борщ вважають російським. Про це він написав у Instagram, передають Патріоти України.

Український шеф-кухар, громадський активіст та амбасадор української кухні у світі Євген Клопотенко поділився, що вів перемовини про відкриття українського закладу в Японії. Утім ресторатор отримав негативну відповідь від японців. Відмову аргументували тим, що в країні поширена думка, що борщ є російською стравою.

Він поділився скриншотом листа. "В Японії дуже поширена думка, що борщ - це російська страва. Тому погане ставлення до Росії не формує у японців хорошого враження про борщ. Інші пункти меню незнайомі японцям", - йдеться у відповіді.

Сам шеф-кухар переконаний, що через це японці можуть оминати заклад, адже "притомні японці, на щастя, історично є русофобами". "Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: "поширена думка, що борщ - це російська страва", - прокоментував Клопотенко.

Ресторатор наголосив, що ситуація є "чудовим прикладом глибини російської пропаганди". "Ні, ця ситуація не зменшує масштаб наших старань. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні у світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує", - підсумував Клопотенко.

У липні 2022 року культуру приготування українського борщу внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Навіть якщо є відстрочка? Чи будуть після уточнення даних у ТЦК відправляти на ВЛК

понеділок, 29 квітень 2024, 15:56

Після набрання чинності нового закону про мобілізацію (18 травня) військовозобов’язані громадяни повинні прибути до ТЦК для уточнення своїх даних, передають Патріоти України. Після цього вони однозначно будуть направлені на ВЛК, навіть якщо їм надають...

Обматюкав проросійських фанатів: Півзахисника збірної України вимагають депортувати з Польщі

понеділок, 29 квітень 2024, 15:45

Гравець національної збірної України з футболу та польського Ракува Владислав Кочергін вилаяв польських уболівальників, які підтримують московський ЦСКА, за що його вимагають вигнати з Польщі, передають Патріоти України. Фанати Відзева заважали відпові...