Бо не Потап та Білик? Учасниця пекельного бою на Донбасі чотири роки залишається без ордена княгині Ольги

"Уже більше як шість років тому ми з розвідгрупою потрапили в жорстоку засідку. По нас коли їхали, то думали, що їдуть забирати тіла. Три години під вогнем противника і своїх. Бій через коридор. Контузії, осколки й отруєння гаром", - написала військовослужбовиця ЗСУ, лейтенант, ветеран АТО, колишній в.о. командира роти батальйону "Айдар" Вікторія Дворецька на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжила:

"Після того у штабі мені сказали, що роблять подання на мене на орден княгині Ольги (тоді “За мужність” жінкам не давали). Я відмовилася, бо троє з групи не були оформленими [в ЗСУ]. Не захотіла, поки не отримають всі, та і взагалі не вважала, що це подвиг.

Двоє з групи отримали посмертно. Через чотири роки війни я не отримала орден. І рада цьому, дивлячись, кого нагороджують. До чого це? Ірині Білик ваш народний президент дав сьогодні орден княгині Ольги. Вітаю всіх, хто просрав головні цілі й цінності України".

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...

Мати загиблого пілота Степана Тарабалки стала військовою капеланкою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:30

Мати загиблого українського пілота, Героя України Степана Тарабалки Наталія долучилася до корпусу військових капеланів. Звернення жінки опублікував керівник корпусу Олександр Казаков у п’ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України. «Після загибелі си...