Бо ШВЛ немає: Нардепа Шахова з коронавірусом повезли у столичну лікарню, а не у районну за місцем проживання

Апарати є лише у відділенні інтенсивної терапії та в операційних хірургічних відділеннях, де вони так само постійно необхідні.

В Обухівській центральній районній лікарні, у відділенні, що прийматиме хворих на коронавірус, немає апаратів для вентиляції легень. Цей факт може пояснити, чому народного депутата Сергія Шахова, який захворів на Сovid-19, шпиталізували не за місцем проживання – в Обухівську райлікарню, а до столичної Олександрівської лікарні, повідомляють Патріоти України.

При цьому Обухівська центральна районна лікарня визнана опорною лікарнею Київської області і там наразі відбувається перепрофілізація терапевтичного та дитячого відділення для прийому та лікування інфікованих на COVID-19 хворих у тяжких станах.

«На даний момент у лікарні немає апаратів штучної вентиляції легень для цих відділень. Апарати є лише у відділенні інтенсивної терапії та в операційних хірургічних відділеннях, де вони так само постійно необхідні, оскільки виконання ургентних хірургічних операцій та надання невідкладної допомоги хворим з іншою патологією потрібно навіть під час епідемії», - наголошують у медзакладі.

Саме тому небайдужі закликали допомогти відділенню для хворих на COVID-19. Благодійний фонд «Твоя опора» самостійно купує апарат і передає на баланс Обухівської лікарні. У Фонді закликали усіх небайдужих допомогти купити апарат штучної вентиляції легень для лікування інфікованих коронавірусом хворих у тяжких станах. У подальшому цей апарат використовуватиметься для лікування хворих у лікарні за призначенням.

Грошей не вистачає: Стало відомо, які плани в українських біженців у Польщі та Молдові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:44

Уже два роки минуло від початку війни, і українські біженці, які влаштувалися в Польщі та Молдові, все ще стикаються з непростими викликами. Для багатьох із них фінансів не вистачає навіть на базові потреби. Про це повідомили в дослідженні Норвезької р...

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...