Бо це не Харків: В Одесі офіційно декомунізували маршала Жукова (фото і відео)

У четвер, 31 жовтня, в Одесі на вулиці Канатній демонтували барельєф радянському маршалу Георгію Жукову, який підпадав під закон про декомунізацію. Про це повідомляє місцеве видання "Думська" з посиланням на фотографії і відео з місця подій.

Згідно з інформацією від кореспондентів з місця подій, демонтаж проводили представники громадської організації "Національний спротив". Для журналістів вони пред'явили документ від начальника квартирно-експлуатаційного відділу Міністерства оборони України, де говориться, що у відомстві не заперечують проти демонтажу. Також там зазначено, що монумент дійсно підпадає під дію закону про декомунізацію.

Після демонтажу, за словами активістів, барельєф передадуть в сховище музею Південного оперативного командування. Пізніше ветеран АТО Штефан Філ виклав в Facebook фотографію з уже демонтованим монументом радянському маршалу.

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...