Бо у влади для героїв "денег нет"? Сім'я ветеранів у Львові змушена жити в гаражі (відео)

Сапер Роман і гранатометниця Олена познайомились на Сході і домоглися переведення в один підрозділ, аби бути разом. Та після демобілізації через стан здоров'я бойова сім'я Козаків опинилася фактично на вулиці. Звичайний автомобільний гараж поблизу центру Львова став для них оселею, передають Патріоти України.

Їхня адреса гараж №26. У це важко повірити, та оселя подружжя ветеранів виглядає наче солдатський бліндаж на лінії фронту. У залізному контейнері Олена та Роман живуть із кінця червня. Облаштували тут кухню і навіть імпровізовану спальню.

Як пара познайомилася? Познайомились на сході, Роман – сапер 24 бригади. На початку війни виїхав з окупованого Криму. Олена спершу волонтерила, та згодом стала гранатометницею.

Разом вони були на промзоні Авдіївки та сьогодні залишились з підірваним здоров'ям і без житла. Чоловіка забрали з передової, а на початку літа демобілізували через стан здоров'я. Хворіє і Олена, у неї проблеми із хребтом. Поки служили, частина надавала їм житло у Яворові. Та після звільнення прихистку не мають.

Зараз сім'ї частково допомагають волонтери, привозять їжу та обігрівачі. Сім'я поки чекає на рішення комісії, аби поселитися у центрі для внутрішньо переміщених осіб. Та жити там вони зможуть лише півроку.

Їм пообіцяли також допомогти із лікуванням у львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій. Адже особливо його потребує Роман, у нього декілька виразок шлунку та відморожені ноги.

Джерело: 24 канал

Війна не завада? Французькі ЗМІ повідомили про запрошення Росії на річницю висадки союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:30

Міжнародна церемонія на честь 80-річчя висадки союзників у Нормандії відбудеться 6 червня. Володимира Путіна там точно не буде, але не виключена присутність кремлівської делегації, передають Патріоти України. За інформацією Europe 1, Росія буде добре п...

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...