"Бог тричі рятував мене. Не сів в Іл-76, який збили під Луганськом. Ракета "Граду" впала за метр від мене і не розірвалася. Осколок влучив у голову, але був у шоломі": Ветеран 80-ї бригади (відео)

Розмова з Миколою Козюком для рубрики "Окопна війна" була записана в Тернополі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор.Нет.

Микола розпочав свій бойовий шлях у лавах 80-ї бригади Збройних сил України. Першим його справжнім випробуванням на міцність стали бої за Луганський аеропорт. Він з побратимами мав летіти в луганський аеропорт літаком Іл-76, проте замість них полетіли десантники із 25-ї бригади ЗСУ, розповідає журналіст Михайло Ухман.

"Я зранку прокидаюся і читаю, що літак збили. Поряд був мій солдат, бачу, що він, прочитавши імена загиблих, почав непритомніти. Там на борту був його брат", - розповідає Микола в інтерв’ю. До речі, ми уже писали про нашого Героя кілька років тому.

Проте найцікавіше на нього чекало попереду. Особливо вражає випадок, коли російські окупанти розпочали обстрілювати позиції 80-ї бригади з "Градів". Одна ракета впала за метр від Миколи, проте не розірвалася.

Нині Микола є представником Міністерства ветеранів у Тернопільській області. Він носить цивільний костюм, ходить по мирній землі, але війна не покидає хлопця. Вона продовжує приходити до колишнього бійця-десантника у снах, повсякденних думках. Микола, як і багато інших бійців, які пройшли бойові дії, вчиться жити по-новому.

Як не збожеволіти, звідки чекати підтримки? Про це ми теж говорили з Миколою Казюком у нашій рубриці.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...