Боялися померти: На Харківщині 10 дітей ледь вмовили батьків евакуюватися (відео)

Боялися померти: на Харківщині 10 дітей ледь вмовили батьків евакуюватися. ВІДЕО

Десятеро дітей із Куп'янщини Харківської області умовили батьків на евакуацію із прифронтового села. Багатодітна родина з прийомними дітьми пережила жахи окупації та радість звільнення. Тепер бої там знову посилились, передають Патріоти України.

Виїхати з-під щоденних обстрілів багатодітним батькам пропонували й соцслужби, і волонтери. Аж поки налякані діти не переконали батьків самі, йдеться в сюжеті ТСН.

У родині Неревеньких - тато, мама й 10 дітей, 9 з яких - прийомні. Це - дитячий будинок сімейного типу. Їхнє рідне село було окуповане навесні 2022 року, велика сім'я виїхати не встигла.

Наталія Неревенька, мати 10 дітей, розповідає, що вони не очікували, що на початку повномасштабної війни все так швидко розгортатиметься у їхньому населеному пункті. Важко, каже жінка, було з харчуванням для такої великої родини. Від голоду врятувала свиня, яку під дулами окупантів купували на ринку. У жовтні їхнє село деокупували, тоді батьки вирішили - найстрашніше позаду.

Та після деокупації обстріли посилилися, тож там, за словами дітей, "гупало" дуже гучно. Вони почали просити про евакуацію, бо було страшно, вони боялися померти. Наймолодша із сестер - Тетяна - часто прокидалася від вибухів й починала плакати.

Дітям вдалося те, чого не могли зробити соцслужби та волонтери, - переконати батьків виїхати з лінії вогню. Для родини знайшли дім у Тернополі, проте далі від Харкова вони не погодилися поїхати.

Нагадаємо, 7 березня Кабінет міністрів України схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій. Зазначається, що підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення. Водночас обов'язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...