"Боялися всі. Але ніхто не занепав духом і не здався": Бійці спецпризначення розповіли про перший бій за ДАП 26 травня 2014 року (відео)

Для 33 росіян "екскурсія" в аеропорт у той день закінчилася в місцевому морзі.
Початок боїв за Донецький аеропорт, 26 травня 2014 року. Фото: Радіо Свобода.

Бійці 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго розповіли про події в донецькому аеропорту 26 травня 2014 року, які можна вважати початком активної фази війни на сході України. Cвої спогади воїни записали та опублікували на сторінці полку в соцмережі, передають Патріоти України.

На записі бійці-спецпризначенці розповіли про перший бій, про позиції, на яких тримали оборону, про хвилювання й емоції, а також про значення перших бойових сутичок для підрозділу.

Саме 26 травня спецназівці, за підтримки військових 25-ї бригади й авіації дали бій проросійським бойовикам і російським найманцям, які сподівалися "малою кров'ю" взяти під контроль ДАП. Терористи втратили близько сотні осіб. Для 33 росіян "екскурсія" закінчилася в місцевому морзі. Українські воїни в цьому травневому бою не втратили жодної людини.

Джерело: Цензор.НЕТ

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...