Бояться ускладнень: В Одесі медики масово відмовляються від вакцинації

Десятки медичних працівників в Одесі, які раніше виявили бажання вакцинуватися, відмовилися робити щеплення препаратом індійського виробництва. Про це в понеділок, 1 березня, повідомила керівник міського департаменту охорони здоров'я Олена Якименко, передають Патріоти України.

За її словами, в перший день вакцинації в місті - 25 лютого - відповідні ін'єкції були зроблені 60 медичним працівникам: 40 - співробітникам міської клінічної інфекційної лікарні, 20 - невідкладної та екстреної допомоги.
«На наступний день у 22 вакцинованих спостерігалася реакція у вигляді підвищення температури - від 37,2 до 38,5 градуса. Погіршення загального стану... 26 співробітників лікарні з різних причин відмовилися від вакцинації», - сказала Якименко.
Тим не менш, 26 лютого вакцинували співробітників міської клінічної лікарні № 5: щеплення зробили лише 27 медикам із запланованих 67. В той же день були вакциновані 43 співробітника невідкладної допомоги та клінічної лікарні № 11. «І тут є скарги на погіршення стану здоров'я», - констатувала директор департаменту міськради.
Вона зазначила, що, незважаючи на численні скарги, графік вакцинації буде виконуватися і далі. В цілому на першому етапі в місті планують вакцинувати 1028 осіб (в тому числі 496 медиків «ковідних» лікарень, 9 співробітників лабораторій, 231 працівника «швидкої» і 292 людини, які працюють з підопічними спецзакладів).
Станом на 1 березня в Одесі щеплення зробили 130 осіб. 1 березня вакцинація проходить в міській лікарні № 10, 2 березня буде організована в МКЛ № 1, 3 березня - в пологовому будинку № 2, 4 березня - в дитячій лікарні № 3.
За словами Олени Якименко, доз для вакцинації медпрацівників «більш ніж достатньо», проте... Коли складали списки тих, хто погодився на щеплення, передбачалося, що це буде вакцина Pfizer, саме на цей препарат давали згоду. Однак отриманий був індійський препарат Oxford / AstraZeneca (Covishield), після чого багато хто відмовився від вакцинації.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...