Боятися нема чого? Три факти про турбулентність, які здивують багатьох


Турбулентність - не один з найприємніших періодів під час польоту. Деякі люди тільки і через це панічно бояться літати. Втім, як не дивно, бортпровідники навпаки люблять повітряні ями. Про це розповів Daily Mail колишній стюард Джей Робертc з престижної авіакомпанії Emirates. Він запевнив, що не потрібно жахатися турбулентності,передають Патріоти України.

"Я знаю, що літаки не зазнають аварії через турбулентність. Можливість зіткнутися з сильною турбулентністю дуже низька", – зазначив стюард.Робертс також додав, що коли відчуває турбулентність як пасажир або член екіпажу, то його внутрішня дитина відчуває "тряску" як американські гірки, і йому подобається подорож. Бортпровідники люблять турбулентність, тому що для них це довгоочікуваний час перерви і відпочинку, пасажири тоді не "бігають" до вбиральні й не набридають запитами.

Робертс сказав, що турбулентність можна розділити на три категорії: легку, помірну та сильну: "М'яка – це те, з чим ви зазвичай стикаєтеся під час польотів. Знак ременя безпеки, швидше за все, з'явиться, але екіпаж залишається активним у салоні або буде пересуватися по кабіні без зміни своєї поведінки".

Під час помірної турбулентності Робертс сказав, що співробітники польоту відійдуть від службових обов'язків, повністю призупинять обслуговування та видачу гарячих напоїв.

Про сильну турбулентність має повідомити капітан борту через гучномовець. Команда бортпровідників буде повторювати час від часу, що треба зберігати ремені безпеки застібнутими, а самі вони сядуть на свої місця і теж пристебнуться.

Під час цього, речі не на полицях для ручної поклажі можуть розлітатися салоном і травмувати пасажирів, саме тому важливо всі важкі й тверді предмети пакувати туди. Втім, сам бортпровідник Робертс повідомив, що за 13 років роботи ніколи не стикався з сильною турбулентністю.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...