Боєць ЗСУ без ніг повернувся додому на Закарпаття, але рветься на фронт: Неймовірна історія

Боєць ЗСУ Василь Штефко, який залишився без ніг задовго до війни в результаті нещасного випадку, пішов на фронт, а коли командування змусило повертатися в тил, довго пручався. Таку історію розповів портал ТСН, передають Патріоти України.

Василю кілька разів відмовляли у відправці на фронт, але він знову і знову приходив до військкомату. Ледве-ледве умовив відправити його на передову водієм ‒ і доставляв боєкомплекти в найгарячіші точки. Від побратимів інвалідність довго приховував. Але коли про неї дізналися в Генштабі - остаточно перевели служити додому, в Закарпаття.

"В пункт постійної дислокації. Видно, хтось поскаржився на мене, що як це людина без обох ніг на машині їздить, та ще як їздить. Ніхто не вірив", — каже Василь.

І хоча на передовій на протезах йому було дуже важко, але він все одно в тил не хотів повертатися. "Я ж хотів з перемогою (повернутися). З нашого батальйону ніхто не був у відпустці, ніхто", - говорить Штефко Про бої Василь не надто розповідає - соромиться. Однак досі згадує своїх побратимів.

"Я ніколи не думав, що у мене буде така сім'я, що в такому віці у мене з'явиться стільки побратимів", — каже чоловік.

У перервах між боями Штефко ще встигав заспокоювати дружину і дочку. Вдома у нього багато планів ‒ навести порядок в городі, відвести дочку в сьомий клас. Але, каже, якщо буде можливість повернутися на фронт – поїде без вагань.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...