"Бойові фенікси" із червоно-чорними крилами: Особливі птахи завітали до заповідника на Одещині (фото)

До національного природного парку "Тузлівські лимани" в Одеській області прилетіли фламінго. Про це повідомив доктор біологічних наук, співробітник парку Іван Русєв у Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, до парку прилетіли птахи, яких можна вважати священними птахами "Феніксами". "І ось, такий метафоричний фенікс, з червоно-чорними крилами, знову, через три місяця, прилетів, просто повернувся зі сходу, з територій окупованої орками до національного природного парку "Тузлівські лимани". Всього було 67 особин, які зафіксували вже навчені нами місцеві мешканці села Тузли. І звуть птахів - фламінго", - написав Русєв.

Він зазначає, що ці птахи – гарне створіння, яке відоме у світі під різними іменами. Кожна релігія використовувала Фенікса як символ безсмертя, самопожертви, лагідності та мужності. "Ви знаєте чому забарвлення фламінго таке яскраве і насичене, починаючи від ніжно-бузкового, закінчуючи яскраво-рожевим? Виявляється, таке "напилення" на пташці утворюється завдяки каротину, який потрапляє до них в організм при поглинанні водоростей, рачків та інших мешканців водного світу, в яких багато каротину. Пігмент цей називається ліпохром і надає оперенню фламінго неймовірний рожевий або червоний колір", - розповідає вчений.

У фламінго, на відміну від інших птахів, рухливим дзьобом є верхня частина, а не нижня. Також фламінго – зграєві птахи. Вони ніколи не живуть поодинці, воліючи до великих зграй. За словами Русєва, зараз фламінго знову прилетіли на розвідку до Одещини з окупованих територій України в Азово-Чорноморському корідорі, щоб дізнатися, чи можна поселитися на Тузлівських лиманах надовго.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...