Боксер Олександр Хижняк приніс Україні третю золоту медаль Олімпіади у Парижі

Український боксер Олександр Хижняк у середу, 7 серпня, став олімпійським чемпіоном з боксу. У фінальному бою Хижняк переміг представника Казахстану Нурбека Оралбая, передають Патріоти України.

Хижняк вдруге у кар'єрі пройшов у фінал Олімпійських ігор у вазі до 80 кг. У Токіо він був за крок від здобуття золотої медалі: перед вирішальниму третім раундом вів за очками, однак у підсумку поступився суперечливим нокаутом.

До фіналу Олімпіади-2024 Хижняк пройшов, здобувши три перемоги. В останньому поєдинку український боксер здолав олімпійського чемпіона Арлена Лопеса, переломивши хід поєдинку після програного першого раунду.

Суперник Хижняка Оралбай є чинним чемпіоном світу у вазі до 80 кг. При цьому в єдиному бою між боксерами, що відбувся у лютому 2023 року, перемогу здобув саме українець (роздільним рішенням суддів).

Хижняк став четвертим українцем-олімпійським чемпіоном в історії після Володимир Кличка, Василя Ломаченка (двічі) та Олександра Усика.

Нагадаємо, Хижняк стартував у Парижі з двох перемог: із рахунком 5:0 здолав угорця Пилипа Акімова та бразильця Вандерлея Перейру.

Боксер Олександр Хижняк приніс Україні третю золоту медаль Олімпіади у Парижі

четвер, 8 серпень 2024, 0:51

Український боксер Олександр Хижняк у середу, 7 серпня, став олімпійським чемпіоном з боксу. У фінальному бою Хижняк переміг представника Казахстану Нурбека Оралбая, передають Патріоти України. . Хижняк вдруге у кар'єрі пройшов у фінал Олімпійських іг...

Вирішили що немирно це: Українську веслувальницю організатори Олімпіади змусили зафарбувати напис "I am Ukrainian"

четвер, 8 серпень 2024, 0:30

В федерації ганебно виправдовують свої ганебні дії тим, що хочуть запобігти будь-яким згадкам про війну. Міжнародній федерації каное не сподобався патріотичний напис «I am Ukrainian» на човні щнаменитої української веслувальниці Анастасії Рибачок. Як п...