Болгарського наркобарона "в Україні поклали пикою в асфальт" (відео)

У Києві затримали болгарського наркобарона Евеліна Банева-Брендо, зазначають Патріоти України.

Банева розшукував Інтерпол з 2016 року. В останній раз він був засуджений до 6 років позбавлення волі за відмивання грошей від незаконного обігу наркотиків Верховним касаційним судом Болгарії в 2018 році. В Італії та Румунії йому загрожує покарання у вигляді 20 і 10,5 років за ґратами за незаконний обіг наркотиків, повідомляє "Радіо Свобода".

Востаннє ім'я Брендо згадувалося в ЗМІ в кінці 2020 року. Тоді офіс генерального прокурора Швейцарії оголосив про завершення 12-річного розслідування відмивання грошей від незаконного обігу наркотиків за участю болгарської мафії. Звинувачення були пред'явлені Credit Suisse Bank, його колишньому менеджеру і декільком іншим підозрюваним.

Банева-Брендо екстрадують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО запровадила санкції проти кримінальних авторитетів

Служба безпеки України затримала кримінального авторитета з РФ, відомого під прізвиськом Рома Попенок.

"Розшукуваний мав у російському кримінальному середовищі високе становище і перебував у статусі "наглядача" за Ульянівською областю РФ", - повідомляє СБУ.

В Україні він намагався поширити вплив російського криміналітету.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...