"Болградський м'ясник": На Одещині винесли вирок жорстокому вбивці

Незважаючи на незаперечні докази, конкретні свідчення свідків, підсудний так і не розкаявся, не просив вибачення у потерпілих.

У вівторок, 15 червня, Ізмаїльський міськрайонний суд засудив до довічного ув'язнення жорстокого вбивцю. Справу слухала колегія присяжних. Випадок особливий: не тільки скоєно жорстоке подвійне вбивство, але і покарання злочинцю виносили двічі, обидва рази - довічне ув'язнення, повідомляють Патріоти України.

Трагедія сталася у вересні 2016 року місті Болграді Одеської області. Під час застілля з нагоди дня народження між господарем житла і одним із запрошених спалахнув конфлікт на побутовому грунті. 25-річний «гість» спершу покинув свято і ... подався в поліцію, де накатав скаргу на свого кривдника Потім, коли решта запрошених розійшлися, повернувся і через відкрите вікно пробрався в будинок. Схопивши на кухні ніж, він убив спляче подружжя (39 і 37 років), завдавши їм три десятка проникаючих поранень. Також спробував вбити їх дітей. 16-річного сина загиблих госпіталізували в лікарню з різаними ранами обличчя, шиї та правої лопатки. Туди ж помістили і їх семирічну доньку з пораненнями обличчя, хребта, шиї і обох рук.

Озвірілий «гість» не вбив їх тільки завдяки тому, що юнак зумів вирватися і, поранений, став кликати на допомогу. Медикам довелося докласти чимало зусиль, щоб врятувати життя дітей. Опіку над дітьми оформила їх бабуся, яка теж визнана потерпілою.
Працівники поліції встановили особу злочинця. Ним виявився 25-річний раніше судимий місцевий житель. Пізніше він був затриманий і зізнався у скоєному. А ось потім різко «пішов у відмову». Прагнув повісти слідчих в хибному напрямку. Але не вдалося, все було доведено.
У грудні 2017 року Арцизький районний суд Одеської області засудив його до довічного ув'язнення (до слова, тоді в суді він своєї провини не заперечував). Його адвокати оскаржили цей вердикт і з урахуванням декількох незначних процесуальних порушень (наприклад, що їх підзахисного не проінформували належним чином про право на суд присяжних) зуміли домогтися скасування вироку.
Справу направили на новий розгляд, а підсудний клопотав про те, щоб її розглядав суд присяжних. Чим, власне, і займалася з лютого минулого року вищезгадана колегія Ізмаїльського суду під головуванням Юрія Волкова.
Незважаючи на незаперечні докази, конкретні свідчення свідків, підсудний так і не розкаявся, не просив вибачення у потерпілих. Показово і те, що батьки підсудного категорично відмовилися від участі в судовому процесі. «Болградський м'ясник» - так прозвали його земляки - визнаний винним і повторно засуджений до максимально можливої міри покарання - довічного ув'язнення.
Суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої Світлани Шевченко (бабуся дітей, мати вбитої), яка взяла опіку над осиротілими онуками. Суд постановив стягнути з засудженого 46 тис. гривень в якості матеріальної шкоди, а також щомісячну компенсацію в сумі 3 252 гривень на утримання неповнолітньої дочки убитих, Анастасії, - з моменту вчинення злочину і до досягнення нею повноліття. Також він повинен виплатити 200 тис. гривень морального збитку постраждалій дівчинці і ще стільки ж - сім'ї убитих.
Джерело: Факты

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...