"Боліла рука та підвищилася температура": Перша випробувачка вакцини від COVID-19 описала свій досвід

Американка розповіла, що вирішила стати учасницею випробувань вакцини ще задовго до оголошеного пошуку вченими.

44-річна Дженніфер Халлер стала першою людиною в Сполучених Штатах Америки, на якій випробовують вакцину від COVID-19. Про це жінка розповіла в інтерв’ю The Telegraph, передають Патріоти України.

Американка розповіла, що вирішила стати учасницею випробувань вакцини ще задовго до оголошеного пошуку вченими.

«Ми відчували себе такими безпорадними. Я нічого не могла зробити, щоб зупинити цю глобальну пандемію. Потім я побачила, що з’явилася ця можливість і подумала: ну, можливо, я зможу щось зробити, щоб внести свій внесок», – зазначила вона.

За словами Халлер, в перший день після ін’єкції експериментальної вакцини у неї підвищилася температура, на другий почала боліти рука, однак потім стан здоров’я нормалізувався.

Вакцину розробляють в Національному інституті алергії та інфекційних захворювань в Сіетлі, препарат отримав назву mRNA-1273. Спочатку його тестували на тваринах, а тільки потім – на людях. Всього у випробуваннях вакцини від коронавірусу беруть участь 44 добровольці. Кожному з них зроблять два уколи з інтервалом у 28 днів.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...