Боронила Єгипет від азійських варварів 26 000 років тому: Археологи розкопали потужну фортецю фараона

Для штурму 16-вежної твердині завойовнику потрібно було мати величезне військо

Археологи розкопали фортецю фараонаАрхеологи виявили в Північному Синаї руїни стародавньої фортеці, зазначають Патріоти України. Міністра у справах старожитностей Єгипту Мустафа Вазірі повідомив, що фортеця виявилася однією з найдавніших, її вік оцінюється в 2600 років, повідомляє N + 1.

Фортеця датується періодом з 664 по 610 роки до нашої ери. В ході робіт дослідникам вдалося виявити північно-східну вежу і залишки південно-східної. Археологи також знайшли залишки південної стіни, протяжність якої становить близько 85 м. Вона була збудована на місці недобудованого замку.

За словами глави експедиції Хішама Хусейна, всього в фортеці налічувалося 16 веж, а ширина споруди становила 11 метрів. Під час розкопок були знайшли кімнати, які призначалися для солдатів, які охороняли фортеця.

Фортеця була призначена для захисту східних кордонів Єгипту. Була майже зруйнована в ході численних атак.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...