Боротьба тривала десятки років: Гостинному двору київського Подолу надали статус пам'ятки національного значення

Гостинний двір

Кабмін надав "Комплексу споруд Контрактової площі" та Гостиному двору у Києві категорію національного значення. Відповідне розпорядження Кабмін прийняв на засіданні 19 травня, повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, зазначають Патріоти України.

Як зазначається, уряд змінив категорію пам’яток "Комплекс споруд Контрактової площі" та "Гостиний двір (за проєктними матеріалами архітектора Л.Руска, 1809 р.)" у місті Києві на категорію національного значення, а також присвоїв їм охоронні номери.

У Мінкульті повідомляють, що "Комплекс споруд Контрактової площі" є однією з найдавніших площ Києва та однією з найвизначніших пам’яток містобудування, архітектури не лише столиці, а й країни. Центральну композиційну роль в забудові площі відіграє Гостиний двір, який за своїми архітектурними особливостями об’єднаний з навколишньою забудовою.

"Це рішення уряду сприятиме збереженню та популяризації культурної спадщини національного значення. Зокрема, воно дозволить Фонду державного майна передати пам’ятку в управління Міністерству культури та інформаційної політики, а відтак – почати роботу над протиаварійними та реставраційними роботами", - зауважили у МКІП.

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

четвер, 28 березень 2024, 9:50

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...