Боротьба з коронавірусом: Великий бізнес створить окремий фонд на мільярди гривень, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що закликав великий бізнес фінансово допомогти своїй країні, яка його довгі роки "годувала", зокрема, буде створено окремий фонд на закупівлю ліків та інших необхідних засобів у період поширення коронавірусу. Таку заяву голова держави зробив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Нам терміново потрібні 500 "швидких". Це та кількість, якої бракує для наших лікарень. Ми говорили про певні засоби... Чесно скажу, я говорив з ними відверто, що ця країна їх довгі роки годувала, - настав час вам (великим бізнесменам) допомогти країні", - сказав він.

Зеленський повідомив, що створюється окремий фонд. "Нам зараз знадобиться на ліки, на багато різних лікарських засобів приблизно, насамперед, зараз ми це знаємо, 12-13 млрд грн. Нам потрібна їхня допомога", - зазначив він.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...