Боровся за вільний Донбас: У боях під Бахмутом загинув український журналіст Олександр Цахнів

У боях за Україну загинув український журналіст Олександр Цахнів. Він був родом з шахтарського містечка Селидове Донецької області. Він став до лав ЗСУ, щоб боротися за свободу рідного краю і віддав за нього життя. Олександру було всього 37 років. Про втрату колеги повідомило інформаційне агентство "Вчасно", передають Патріоти України.

Як пише видання, до того, як прийти в журналістику, Олександр був координатором руху "Сильні громади" і невпинно займався демократичним розвитком регіону – організовував громадські заходи, ініціативи, культурні події; був небайдужим до розвитку українського Сходу.

"З ним завжди було, про що поговорити: від новинок в кіно до теорій філософії. Це була світла людина з широким світоглядом. Він був справжнім патріотом країни не на словах, а на ділі, тому що зі свого боку робив все, щоб і рідний край, і наше суспільство ставали кращими... Це величезна втрата для всіх нас", – написали колеги загиблого воїна. Також Олександр Цахнів був талановитим музикантом - майстерно володів гітарою, іноді грав у групі.

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Олександр добровільно пішов на фронт. Свій останній бій він прийняв на Бахмутському напрямку під час обстрілу ворога. У захисника України залишилися батьки, брат і кохана дівчина.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...