"Божа кара!": Росію спіткало страшне нашестя комах (фото)

За словами жителя міста Рославль, можна чути навіть тріск від роздушених мурашок, коли йдеш.

Нашестя мурашок у Росії. Фото: Комсомольська правда Калінінград.

У Росії зафіксували аномальну кількість літаючих мурах у Калінінградській і Смоленській областях, а також у Москві. Підтверджуючі знімки опублікували користувачі в соціальних мережах, передають Патріоти України.

Так, за словами жителя міста Рославль у Смоленській області, Павла Дроздова, земля просто кишить комахами. "Скрізь на кожному кроці ці великі мурахи. Ідеш і чуєш тріск від того, то ти їх давиш. Фу", – поділився він.

"Що за Божа кара!", "Дочка вчора гуляти відмовилася через них. Прибігла з криками, обліплена мурахами", – цитує очевидців "Комсомольская правда Калининград".

За словами екологів, пишуть "РИА Новости", боятися літаючих мурах не варто, оскільки вони не є небезпечними. Політ самців і маток – це природне явище, і воно закінчиться дуже швидко.

"Це сезонне масове явище, таке спостерігається щороку. Всі вони вилітають приблизно в один час, щоб була можливість спаровуватися з несумісними особинами. Волога і тепла погода, що встановилася в Москві, найбільш сприятлива для розмноження. Через кілька днів кількість літаючих мурах скоротиться", – пояснив ентомолог Ілля Гомиранов.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...