"Мій фірмовий рецепт святкової "Качки в пиві"! Божествений аромат, ніжне м'ясо і нереальний смак... Приготуйте для коханих на Новий рік і Різдво!" - пише у своєму блозі Ліза Глінська, передають Патріоти України. Цитуємо далі:
Крок 1
Потрошенную тушку качки, якщо потрібно, дощипують і обпалюють пальником.
Беріть не дуже жирну качку, вагою до 2,5 кг.
Крок 2
Зрізаємо весь черевний жир.
Якщо ви впевнені в якості качки, то на цьому жирі потім можна готувати – прибираємо його поки в морозильну камеру. У Франції цей жир витоплюють і зберігають в банках.
Крок 3
Зрізаємо крила по перший суглоб - якщо цього не зробити, вони будуть горіти і качка вийде не такою привабливою.
Крок 4
Надрізаємо шкуру на шиї і видаляємо стравохід і зоб, шию відрізаємо (за бажанням).
Крок 5
Видаляємо сальні (куприкові) залози - вони знаходяться в районі хвоста.
Деякі зрізають разом з хвостом, я вважаю за краще хвостик залишати.
Крок 6
Тушку промиваємо і просушуємо паперовим рушником.
Крок 7
Натираємо качку зовні і всередині сіллю і сумішшю перців і прибираємо в холодильник на 3-4 години.
Можна також натерти меленим кардамоном.
Крок 8
Очищаємо від насіння і нарізаємо яблука. Фаршируємо яблуками качку. Зашиваємо її або скріплюємо дерев'яними шпажками.
Крок 9
Нарізаємо великими шматками чорний житній хліб і укладаємо на дно гусятниці. Зверху хліба кладемо качку.
Крок 10
На дно форми виливаємо світле пиво (1 літр) - так, щоб воно покрило хліб і 1/3 частина качки.
Крок 11
Накриваємо гусятницу кришкою, ставимо в духовку, розігріту до 180° С на 2 години.
крок 12
Знімаємо кришку, перевертаємо качку і вже відкриту гусятницу повертаємо в духовку ще на 1 годину.
Перевіряємо готовність качки: протикаємо качку в найширшому місці, у кістки. Якщо вона вже готова, виділиться прозорий сік, якщо - ні, то червонуватий".
Український нападник Роми Артем Довбик, який відзначився голом у матчі чемпіонату Італії з Дженоа (3:1), проявляє стримані емоції після результативних ударів. Форвард збірної України заявив, що не повністю задоволений грою, яку демонструє та продовжує ...
Волонтер із Японії Фумінорі Цучіко, який щодня безкоштовно годує сотні харків'ян, заявив, що ризикує втратити можливість законного перебування на території України. За його словами, все через те, що він не може потрапити на прийом до територіального ор...