БПЛА "Довбуш": Наші дрони будуть літати роями і перехоплювати Shahed, - український виробник

Виробник БПЛА "Довбуш" розповів про українські дрони. Фото: Фокус
Українські безпілотники будуть перехоплювати іранські дрони-камікадзе. Зараз створено FPV-дрони, які працюють на невеличку відстань - до шести кілометрів, але триває робота над дронами-камікадзе, які будуть вражати цілі на відстані до 40-50 кілометрів, в ефірі національного телемарафону розповів виробник БПЛА "Довбуш" Володимир Яценко.

"Рій таких дронів під керуванням великого безпілотника "Довбуш" може працювати досить ефективно. Десь приблизно пів кілограма вибухівки на борту кожного такого "камікадзе". Кількість їх обмежена може бути двадцятьма-тридцятьма одиницями. Цей рій може працювати на достатню відстань", – розповів Яценко.

Зараз триває постійна боротьба між тими, хто виробляє військові дрони та, виробниками антидронових засобів.

Окрім того, українські фахівці створили мініатюрні безпілотники-камікадзе.


Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...