Брала гроші, але замовлення не доставляла: У Києві колишню дружину ексміністра запідозрили в "елітному" шахрайстві

Незважаючи на проблеми з дотриманням зобов'язань із доставки меблів, за які вже отримано солідну передоплату, сайт ESTEEMA продовжує працювати – приваблює нових клієнтів зимовими знижками.

У Києві покупці елітних американських меблів, що замовили їх ще минулого року, залишилися ні з чим. Власниця бізнесу ховається від клієнтів, які зробили велику передоплату, а ошукані кияни звернулися до поліції. Також виявилося, що зараз бізнесвумен і її колишній чоловік ділять у судах майно вартістю понад 40 мільйонів гривень. Докладніше – в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Сімейна пара киян навесні 2020 року приїхали в торговий центр "4ROOM" і в салоні ESTEEMA, де було презентовано американський меблевий бренд Michael Amini, побачили спальний гарнітур, який їм сподобався.

Частину меблів, що була в наявності, пара відразу ж купила – їх доставили без проблем. А потім чоловік із дружиною вирішили докупити меблі і зробили ще два замовлення. "Першу проплату ми зробили в травні. До нас додому приїхала дівчина, представниця магазину, яка взяла у нас гроші. Причому у нас попросили передоплату 70%: тоді наші меблі нібито відразу ж буде завантажено на корабель, і ми отримаємо їх уже у вересні. Правда, в договорі вказали 160 днів. Проплату за друге замовлення ми зробили в червні – доставити меблі пообіцяли вже за 100 днів. Усього ми зробили передоплату на більш ніж 80 тисяч гривень", – розповіла журналістам покупниця Алла.

За словами жінки та її чоловіка, востаннє з Мариною Єрміловою, господинею бізнесу, вони розмовляли у вересні. Тоді вона сказала, що меблі будуть трохи пізніше: мовляв, самі розумієте, карантин, доставка затримується. А з жовтня бізнесвумен, за словами покупців, перестала відповідати на дзвінки.

Покупці занепокоїлися і додзвонилися дівчині-продавчині, яка приїжджала до них раніше за грошима. Вона сказала, що вже не працює в тій компанії, але їй часто телефонують клієнти, які також не отримали меблі і не можуть зв'язатися з Єрміловою.

Марина Єрмілова.

"Нам розповіли, що жінка терміново розпродає свою нерухомість у Ворзелі і збирається виїхати за кордон. Ми, звичайно, стурбовані. Все це підштовхнуло нас до того, щоб звернутися до поліції", – розповіла потерпіла киянка.

У Голосіївському райуправлінні поліції Києва наприкінці січня відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За інформацією в реєстрах, Марина Єрмілова є приватною підприємицею ще із 2003 року, також вона уповноважена особа (контролер) у ТОВ "Торгово-промисловий дім Світ Хоум".

Кінцевим бенефіціарним власником є її син. За інформацією з відкритих джерел видно, що ФОП Єрмілова за даними Державної фіскальної служби є боржником (а можливо й банкрутом) і має значний борг. Він став накопичуватися з травня 2020 року і на кінець січня 2021-го сягнув 113 396.59 грн.

ФОП Єрмілова – боржниця

Зазначимо, незважаючи на те, що Марина Єрмілова не відповідає на дзвінки клієнтів, вона продовжує активно користуватися соціальними мережами. На своїй сторінці у Facebook вона також робить перепост публікацій сторінки ESTEEMA RESIDENCE.

Це заміський комплекс преміумкласу для організації статусних заходів і відпочинку під Києвом. За інформацією з відкритих джерел, він також належить Єрміловій.

Заміський комплекс ESTEEMA RESIDENCE складається з двох вілл

За словами покупців, яких нібито обдурила Єрмілова, саме цей комплекс зараз активно готують до продажу. Також, незважаючи на проблеми з дотриманням зобов'язань із доставки меблів, за які вже отримано солідну передоплату, продовжує працювати і сайт ESTEEMA – закликає нових клієнтів зимовими знижками.

Журналісти подзвонили за контактними номерами інтернет-магазину під виглядом покупців. У ESTEEMA нам відповіли, що дійсно працюють і приймають замовлення. Правда, після карантину вони покинули приміщення в торговому центрі "4ROOM" і зараз працюють онлайн.

Також неодноразово намагалися зв'язатися з Мариною Єрміловою, щоб отримати її коментар про ситуацію, що склалася з обдуреними покупцями. Однак протягом кількох днів на дзвінки вона так і не відповіла. Співробітники інтернет-магазину пообіцяли передати Єрміловій контактний номер редакції, на який вона сама може зателефонувати, але і тут вийшов прокол.

Як з'ясувалося, зараз Марина Єрмілова та її колишній чоловік через суд ділять майно. Сергій Єрмілов був міністром палива та енергетики в урядах Ющенка і Януковича (2000-2004 рр.). А практично все майно, судячи з усього, було записано на дружину.

Пара розлучилася в листопаді 2020 року.

Марина і Сергій Єрмілови

Зараз Ірпінським міським судом Київської області накладено арешт на рухоме майно вартістю понад 26 мільйонів гривень. Судячи з рішення суду, це майно, яке розміщене всередині двох вілл у Ворзелі, – меблі, предмети інтер'єру, побутова техніка тощо. Інформації про арешт безпосередньо будівель заміського комплексу наразі немає.

Всього ж вартість спільного майна Єрмілових становить 42 млн гривень. Наступне засідання призначене на 18 лютого.

Ірпінський суд наклав арешт на рухоме майно вартістю 26 мільйонів гривень

Чи вдасться обдуреним покупцям "вклинитися" в цю битву і забрати те, що належить їм по праву, покаже час і, передусім, дії правоохоронців.

Джерело: Обозреватель

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця "Азовсталі" Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...