Брали участь кілька десятків людей: На Франківщині заблокували мікроавтобус, який віз військовозобов'язаних (відео)

Відео інциденту поширилось у соцмережах (Фото:Кадри відео Sergiy Romaniyk via Facebook)

Ввечері 16 серпня у Крихівцях під Івано-Франківськом натовп заблокував мікроавтобус ТЦК, який віз військовозобов'язаних в обласний центр. Про це повідомило місцеве видання "Галка", передають Патріоти України.

За його даними у блокуванні мікроавтобусу брали участь кілька десятків людей, а близько опівночі людям з мікроавтобуса викликали швидку і їх госпіталізували. У соцмережах з’явились відео інциденту.

17 серпня Івано-Франківський обласний ТЦК та СП закликав місцевих жителів не перешкоджати заходам з мобілізації. «Війна значно ближче, ніж здається на Прикарпатті, де можна вести бізнес, жити повноцінним життям, прогулюватися майже європейськими вулицями, їздити на драйвові відпочинки, і… навіть презирливо ставитися до людей у формі, чинити стосовно них протиправні дії, перешкоджати проведенню заходів мобілізації, пошкоджувати транспортні засоби. Змушені нагадати невігласам, які збуджені інформаційними вкиданнями ворога, що за перешкоджання проведення заходів з мобілізації людських та транспортних ресурсів передбачено кримінальну відповідальність. А саме за статтею 114−1 Кримінального Кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період), що тягне за собою позбавлення волі строком від п’яти до восьми років», — сказано, зокрема, в заяві ТЦК та СП.

Також там нагадали, що від повного виконання завдань мобілізації військовозобов'язаних та проведення їх навчання на бойовій техніці за стандартами країн-членів НАТО залежить можливість досягнути переможного завершення війни. «У нас немає інших варіантів. Поразка у війні — це поневолення, це Буча, це Ірпінь, це Охматдит, це свавілля путінських маріонеток, відсутність гідного майбутнього у наступних поколінь українців», — наголосили в ТЦК та СП.

"Шкода, що мене поранили до перегляду цього": Військовий відреагував на скандальне відео про "блогерський фронт"

неділя, 18 серпень 2024, 20:12

Зірка шоу «Ліга сміху», військовий Віктор Розовий, який отримав на фронті тяжке поранення в голову, прокоментував скандальне відео про «блогерський фронт». Коментар він опублікував у своєму сторіс в Instagram, передають Патріоти України. "Чому я отрима...

Людей поранили уламки скла: На вагон поїзда Стрий - Івано-Франківськ впало дерево (фото)

неділя, 18 серпень 2024, 19:54

«Всі постраждалі оперативно отримали першу допомогу, чотирьох пасажирів із різаними травмами забрала швидка, їхні життя в безпеці», — зазначається в повідомленні. В Укрзалізниці додали, що поїзд продовжує рух із затримкою 1 год. 42 хв., а пасажирів пер...