Брат військового рік ухилявся від мобілізації, а потім попросився до ЗСУ: Стало відомо, яке рішення ухвалив суд

В Івано-Франківській області до 1 року позбавлення волі засудили чоловіка, який на початку 2023 року отримав повістку, проте рік уникав мобілізації. Про це йдеться у вироку Тлумацького районного суду Івано-Франківської області від березня 2024 року, передають Патріоти України.

За даними суду, чоловік 27 січня 2023 року пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до мобілізації. Він отримав повістку та мав прийти до ТЦК в лютому 2023 року, проте ухилився від призову.

На суді чоловік провину визнав і розкаявся. Він повідомив, що його рідний брат від березня 2022 року захищає Україну, тоді як він доглядає за мамою. Також чоловік зазначив, що йому нібито сказали в ТЦК, що оскільки його брат служить, він може не призиватися. На суді чоловік просив не позбавляти його волі та дати можливість мобілізуватися до ЗСУ.

Суд підтвердив той факт, що мати призовника дійсно хворіє, а його брат уже служить у ЗСУ. Також у хлопця є позитивна характеристика. Проте "через суспільний резонанс" суд вирішив засудити ухилянта до реального терміну позбавлення волі. Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ та засудив до 1 року позбавлення волі. Цей вирок можна оскаржити в апеляційному суді.

Вражаюче відкриття! Астрономи виявили рекордну за розмірами планету, в понад чотири рази більшу за Землю

четвер, 9 травень 2024, 17:56

Астрономи виявили нову планету, яка має щонайменше пару рекордів. Хоча вчені ще багато чого не знають про цей не такий вже й далекий за космічними мірками світ, відомо, що планета перебуває в зоні населеності своєї зірки, а значить, там може бути вода ...

Втік зі служби, ще й вихвалявся цим: ДБР затримало дезертира з Франківщини

четвер, 9 травень 2024, 17:28

Правоохоронці затримали військовослужбовця, який вихвалявся, що не повернеться на службу та підбурював до втечі інших військових.Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, передає "Еспресо.Захід". Фігурант проходив службу в одній з військових ча...