Бразилія передумала купувати "Спутнік V": Місцеві експерти не змогли підтвердити її ефективність та безпеку

Уряд Бразилії збирається анулювати підписаний у березні контракт на постачання 10 млн доз російської вакцини від коронавірусу "Спутнік V". Про це заявило бразильське Міністерство охорони здоров’я, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

Рішення пов’язане з затримками у наданні дозволу на використання російської вакцини з боку бразильського регулятора, агентства Anvisa.

Міністерство вважає, що програма вакцинації в країні може бути реалізована без російської вакцини. Але ситуація може змінитися, якщо Anvisa все-таки видасть ліцензію на використання "Спутніка V".

Угода про імпорт 10 мільйонів доз "Спутніка V" була підписана Російським фондом прямих інвестицій з бразильською фармацевтичною компанією União Quimica. Вона планувала виробляти російську вакцину на території Бразилії для її експорту в сусідні країни. Для цього компанії потрібно отримати дозвіл від Anvisa на використання вакцини в надзвичайних ситуаціях. Процес зупинився, тому що União Quimica не надала регулятору повної інформації про вакцину.

Міністр охорони здоров’я також заявив про скасування контракту вартістю 316 мільйонів доларів на постачання 20 мільйонів доз індійської вакцини Covaxin. Контракт визнаний недійсним, оскільки Anvisa не схвалила використання вакцини.

Від початку пандемії в Бразилії було зареєстровано 20 мільйонів випадків зараження і більш як 550 тисяч смертей.

У країні схвалені чотири препарати для вакцинації проти COVID-19 – Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson і Sinovac. Перше щеплення отримали 48% жителів. Повністю вакциновані близько 20%.


"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...