Бренсон готує удар по Маску: Virgin Galactic вдруге протестувала космоплан VSS Unity, масові суборбітальні туристичні подорожі все ближче

космоплан VSS UnityКомпанія Virgin Galactic, що входить до складу корпорації Virgin Group мільярдера Річарда Бренсона, завершила другий етап тестування космоплана VSS Unity на своїй базі у Нью-Мексико. Це стало важливим кроком у діяльності підприємства, яке планує в майбутньому здійснювати пасажирські перевезення у космос, зазначають Патріоти України.

У компанії заявили, що після завершення "широкого вивчення даних" щодо польоту Virgin Galactic "почне підготовку до наступного етапу" своєї програми тестування польотів, повідомляє CNBC.

"Я в захваті від наполегливої роботи команди, яка успішно виконала тестовий політ. Це було важливе випробування, яке означає, що тепер ми можемо розпочати підготовку транспортних засобів до повноцінного запуску ракетних двигунів", – заявив Джордж Уайтсайдс, генеральний директор Virgin Galactic.

У результаті акції Virgin Galactic зросли в ціні на понад 4% лише впродовж першої години торгів. Вартість цінних паперів на момент закриття торгів у п’ятницю, 26 червня, становила 15,55 долара за одну штуку.

Що відомо про тестові польоти VSS Unity?

1 травня цього року космоплан VSS Unity здійнявся в повітря за допомогою материнського корабля VMS Eve. На висоті у 15 200 метрів космоплан відправився у вільний політ, розігнавшись до 0,7 Маха.

Цього разу космічний транспортний апарат знову виконав травневе випробування, проте вже на висоті у 15 500 метрів і з набагато більшою швидкістю – 0,85 Маха (1046 кілометрів за годину).

Про діяльність Virgin Galactic і підготовку до комерційних польотів у космос

Virgin Galactic востаннє здійснила космічний політ 22 лютого 2019 року. Відтоді компанія перемістила космічний корабель зі свого пункту для випробувань у пустелі Мохаве до операційної бази у Нью-Мексико.

Раніше у Virgin Galactic повідомляли, що планують розпочати реалізацію комерційних операцій уже цього літа. Також представники компанії пообіцяли своїм акціонерам, що підприємство стане прибутковим до 2021 року.

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...