В Україні бронювання від мобілізації через "Дію" закрили до 15 листопада: Що відбувається

У застосунку Дія майже місяць не працюватиме функція бронювання від мобілізації працівників деяких підприємств. Її тимчасово закрили до 15 листопада, передають Патріоти України

До цього часу триватиме аудит уже заброньованих військовозобов'язаних. Про це повідомляється у відповідному полі єдиного порталу державних послуг.

"Увага! Послуга тимчасово закрита. До 15 листопада триватиме аудит заброньованих військовозобов'язаних. Повідомимо про відновлення сервісу, тож стежте за оновленнями", – йдеться у сповіщенні.

За повідомленнями ЗМІ, на нараді 9 жовтня президент Володимир Зеленський нібито висловив обурення тим, що від мобілізації в країні заброньовані 1,5 мільйона людей. Після цього уряд до 15 листопада зупинив деякі положення щодо критично важливих підприємств.

В Міноборони уточнили, що до середини листопада в Україні мають провести аудит підприємств, які отримали статус критично важливих від органів місцевого самоврядування. Зазначалося, що до комісії увійдуть військові. Якщо підприємство виявиться "не критичним для держави", то бронювання переглянуть.

"Різко пішло збільшення кількості заброньованих людей. Протягом двох років було 540 тисяч людей, а тут за пару місяців – зростання вдвічі", – заявив днями заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

В уряді додали, що Мінекономіки має проаналізувати результати аудиту й до 20 листопада поінформувати Кабінет міністрів.

На повній швидкості: У Києві вантажівка вʼїхала в маршрутку і застрягла в ній, є постраждалі (фото)

понеділок, 21 жовтень 2024, 11:37

Вранці в Солом’янському районі Києва сталася дорожньо-транспортна пригода за участю вантажного автомобіля "Газель" та маршрутного таксі. Інцидент трапився на вулиці Вадима Гетьмана, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу поліції Києва. В...

Особлива "помста"? Викрадені окупантами з Маріуполя українські леви ліквідували у Криму російську наглядачку

понеділок, 21 жовтень 2024, 11:24

Директор зоопарку «Казка» в Ялті (тимчасово окупований Крим) Леокадія Перевалова загинула після нападу лева і двох левиць, викрадених окупантами з маріупольського зоопарку. Про це повідомили у парку левів «Тайган», який знаходиться у Білогірському райо...