Бронза не витримала дивної традиції вшанування: Туристи протерли дірку в грудях статуї Джульєтти у Вероні (фотофакти)

Як відомо, від подібного ставлення потерпають тисячі популярних серед туристів скульптур в громадських місцях, особливо якщо ті відлити з металу

Статуя Джульєтти у Вероні

Туристи, які відвідали місто Верона, пошкодили відому статую Джульєтти. Про це пише BILD. Цю скульптуру було відкрито для публічного огляду 1969 року і вона є однією з головних визначних пам'яток старовинного італійського міста, де згідно Шекспіру розігралась всесвітньо відома трагічна історія кохання. Люди часто торкалися грудей Джульєтти, оскільки вважалося, що це приносить удачу в коханні. Саме це у підсумку призвело до появи невеликої дірки в статуї.

У 2014 році статуя пройшла реставрацію з тієї самої причини, і вартість робіт склала 15 тисяч євро (624 тисячі гривень). Однак відтоді сотні туристів щодня продовжують приїжджати в найромантичніше місто Італії, щоб потерти бюст героїні шекспірівської трагедії.

За переказами, дотик до погруддя скульптури приносить удачу в коханні

У деякі дні гості міста навіть шикуються в чергу для того, щоб доторкнутися до скульптури. Але тепер статую, можливо, доведеться замінити на нову, бо туристи знову протерли в ній дірку.

Видання зазначає, що нинішня статуя роботи італійського скульптора Нерео Костантіні стоїть у Вероні з 1970-х років. Щоправда, зараз на вулиці залишається її копія, оригінал близько десяти років тому перенесли в будівлю, щоб захистити його від рук туристів.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...