Британські фахівці назвали найрозумніші породи котів

Експерти назвали найрозумніші породи котів. Зазначається, що ці тварини мають відносно невеликий мозок, але при цьому у них високий рівень емоційного інтелекту і готовності до адаптації. Це і робить котів одними з найрозумніших істот у тваринному світі, повідомляє Daily Mail.

Для з'ясування найрозумніших порід, дослідники звернули увагу на здатність адаптуватися, рівень цікавості і потребу у розумовій стимуляції, а також товариськість з людьми та іншими домашніми вихованцями і готовність взаємодіяти із власниками.

Науковий співробітник Королівського товариства захисту тварин від жорстокого поводження (RSPCA) Саманта Вотсон заявила, що кожен кіт має унікальну індивідуальність, яка сформована як генетикою, так і історією його життя.

Рейтинг найрозумніших котів представляють такі породи, як: абіссинська – з великими вухами і маленькими лапами, бенгальська – з леопардовими мітками, бірманська, порода корніш-рекс, шотландська висловуха, сінгапурська і сіамська, ангорська і японcький бобтейл.

Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Під бронь не підпадає: Дмитро Коляденко розповів, чи готовий вступити до лав ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 9:39

Відомий український шоумен і співак Дмитро Коляденко зізнався, чи піде він служити, якщо йому прийде повістка. Під час телемарафону Єдині новини Дмитро Коляденко зізнався, що перебуває на військовому обліку. Він підкреслив, що якщо отримає повістку, то...