Британські науковці виявили простий та приємний спосіб продовжити тривалість і якість життя

Людина - дуже соціальна істота

Науковці довели, що друзі й регулярне спілкування з ними є запорукою довготривалого життя. Про це повідомляє The Telegraph.

Дослідники виявили, що для людей віком понад 80 років щоденне спілкування більш ніж удвічі знижує ризик смерті. У той час як кожен п'ятий із одиноких людей похилого віку помер протягом п'ятирічного спостереження, за цей час помер лише одна особа з 14, які ведуть активне соціальне життя.

Навіть люди, які спілкувалися лише час від часу, зменшили свій ризик смерті протягом п’яти років до одного з 11, а ті, хто спілкувався раз на тиждень, знизили ризик до одного з 13. Команда вчених виявила: чим більше частота спілкування, тим більша ймовірність прожити довше.

Науковці припустили, що наявність великої кількості друзів може стимулювати більш здорову поведінку, підвищувати фізичну активність і допомагати знижувати стрес.

Попередні дослідження показали, що самотність – це не просто емоційний стан, вона насправді викликає генетичні зміни, які спричиняють хвороби та ранню смерть.

Експерти звертають увагу, що участь у громадському житті значно знижується з часом у літніх людей, і необхідно зробити більше, щоб допомогти їм вести здорове соціальне життя.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...