Британські розробники здійснили прорив у галузі термоядерного синтезу

Британська компанія Tokamak Energy, що спеціалізується на термоядерній енергії, стверджує, що здійснила прорив у галузі термоядерних магнітів, згідно з останніми повідомленнями, які процитував The Register.

Компанія розробила нову технологію, яка здатна витримувати електромагнітне бомбардування від термоядерної реакції, утримуючи його при цьому на місці. Для перевірки технології компанія планує розібрати свою спеціалізовану систему кріостата гамма-випромінювання у штаб-квартирі в Оксфорді, відправити її до США та відновити в установці гамма-опромінення на базі Сандійської лабораторії Міністерства енергетики США в Альбукерці.

Tokamak Energy випробовуватиме свої надпровідні магніти в цьому центрі, який є одним з небагатьох місць у світі, де можна розмістити систему, піддаючи її гамма-випромінюванню, порівнянному з очікуваним випромінюванням термоядерної електростанції.

Дослідження та аналіз наборів окремих магнітів будуть проводитись протягом шести місяців.

Кабмін внесе зміни в правила перетину кордону через новий закон про мобілізацію: Кого зачепить

понеділок, 6 травень 2024, 12:50

У зв'язку з новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня 2024 року, Кабінет міністрів внесе зміни до правил перетину кордону. Зокрема, вони стосуватимуться осіб, які мають право на відстрочку. Про це 6 травня повідомив речник...

Життя без пенсії? Чого чекати українцям, які не напрацювали трудового стажу, але досягли пенсійного віку

понеділок, 6 травень 2024, 12:43

В Україні громадяни, які взагалі не напрацювали страхового стажу при досягненні пенсійного віку - можуть претендувати на допомогу від держави, передають Патріоти України. . Такі виплати не є пенсією, а лише тимчасовою державною соціальною допомогою не...