Буде 4-й, 5-й...10-й? На Полтавщині чиновника спіймали на хабарі втретє за два роки, схоже, ні звільняти, ні саджати його не збираються

Перебуваючи під слідством, але залишаючись при посаді, чиновник на «досягнутому» не зупинявся.

29 травня співробітники управління СБУ в Полтавській області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали на гарячому державного виконавця Горішнеплавненского міського відділу державної виконавчої служби Північно-східного міжрегіонального управління юстиції Дмитра Ф., а також посередника, через якого він діяв. Чиновника підозрюють в отриманні хабара 5 тисяч гривень від чоловіка, який заборгував з виплатами аліментів, повідомляють Патріоти України.

Як виявилося, державний виконавець вже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців за отримання хабарів. А саме, за останні неповні два роки його вже тричі (!) брали на гарячому. За інформацією депутата Горішнеплавненскої міської ради Олександра Плескача, в серпні 2018 року Дмитро Ф. був затриманий в робочому кабінеті одразу після одержання хабара в розмірі 20 тисяч гривень. За цю суму він обіцяв платнику аліментів, який не міг через борги виїхати за кордон, закрити його виконавче провадження.
Перебуваючи під слідством, але залишаючись при посаді, чиновник проте на «досягнутому» не зупинився. У березні нинішнього року він пообіцяв іншому закононеслухняному громадянину закрити відкрите щодо нього виконавче провадження, зажадавши за це винагороду в сумі 10 тисяч гривень. Але і тут співробітники СБУ завадили йому скористатися хабарем.
Жовтневий районний суд Полтави, де розглядалося кримінальне провадження стосовно Дмитра Ф., відсторонив його від посади до 3 травня включно. Однак таке покарання не відбило «апетиту» у ненаситного державного виконавця - він знову взявся за старе. Хоча з кожним затриманням суму хабара зменшував рівно наполовину.
Затриманому оголошено підозру в скоєнні злочину, кваліфікованого за статтею «Одержання хабара службовою особою», що карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...