Буде чи ні? Посол України в Чехії зробив заяву щодо примусового повернення чоловіків

Українських чоловіків призовного віку за кордоном не повертатимуть додому примусово. Відповідну заяву зробив посол України в Чехії Василь Зварич у коментарі Радіо Свобода, передають Патріоти України.

За його словами, мотивація – це свідомість кожного громадянина України.

"Я скажу і заспокою усіх, що тут не йдеться про якісь примусові заходи із повернення українців в Україну – тих, особливо, які мобілізаційного віку. Ми вважаємо, що всі громадяни України незалежно від місця проживання мають один обов’язок перед державою – це захист Вітчизни… Звичайно, це вибір кожного громадянина, який із тих чи інших причин опинився за межами своєї країни", - сказав Зварич.

Він наголосив, що наше завдання як держави – створити умови громадянам, які хочуть захищати свою державу в Україні, створити всі умови для такого повернення.

Зазначається, що в країні постійно чи тимчасово проживають 253 тисячі чоловіків з України. Серед них тих, призовного віку - понад 95 тисяч.

"Візьми за приклад Аліну Байкову!": Журналістка присоромила українську супермодель Сніжану Онопко

п’ятниця, 6 вересень 2024, 21:29

Українська фотомодель Сніжана Онопко, яка увійшла в топ-5 найуспішніших моделей світу, продовжує популяризувати російську музику у соцмережах. Журналістка Аліна Доротюк присоромила знамениту українку і нагадала про її колегу Аліну Байкову, яка також жи...

Насолоджується борщем і горами: Як Еліна Світоліна відпочиває у Буковелі (фото)

п’ятниця, 6 вересень 2024, 21:00

Тенісистка Еліна Світоліна вирішила провести відпустку в Україні після виступу на Відкритому чемпіонаті США-2024, повідомляють Патріоти України. Світоліна поділилась яскравими фото з відпочинку на курорті Буковель в Івано-Франківській області. Спортсме...