Буде гірше таки вам: Посол Ізраїлю в Україні лякає наслідками скасування безвізу між нашими країнами, котре ініціює офіційний Київ

Посол Ізраїлю розповів про наслідки скасування безвізу з Україною

Україні та Ізраїлю буде складно повернутися до угоди про безвіз, якщо її скасують. Про це розповів LIGA.net посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський.

Посол зазначив, що Україна має право повідомити Ізраїль про намір скасувати безвіз – але поки що такого офіційного повідомлення не було.

«Україна була однією з небагатьох країн на пострадянському просторі, з якою Ізраїль підписав договір про безвізовий режим. Хоча в Ізраїлі й були певні структури, які заперечували проти цього. Якщо ця угода буде скасована, то буде дуже складно повернутися до цієї ситуації потім. Я подумав би двічі перед тим, як приймати такі рішення», – сказав Бродський.

На думку дипломата, скасування безвізу більше зашкодить громадянам України – оскільки вони в умовах війни найчастіше їздять до Ізраїлю, а не навпаки.

«Ми отримуємо інформацію з різних джерел, що такого наміру Україна не має. Ми чуємо з різних джерел, що Україна не планує скасовувати безвізовий режим з Ізраїлем», – сказав Бродський.

Нагадаємо, Рада національної безпеки й оборони України (РНБО) планує скасувати безвізовий режим для громадян Ізраїлю. За інформацією анонімного джерела в оточенні одного з членів РНБО, причин для таких кроків декілька. Зокрема, це недружнє ставлення до українців, які приїжджають до Ізраїлю, та припинення дії в цій країні програми медичного страхування для наших біженців. Зазначається, що Україна офіційно закликала Тель-Авів переглянути рішення щодо медстрахування, однак наразі реакції на це немає.

Згодом Надзвичайний і повноважний посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що українська влада не збирається скасовувати безвізовий режим для громадян Ізраїлю.

Зазначимо, якщо Україна призупинить безвіз з Ізраїлем, то хасидам, які хочуть приїхати до України на Рош га-Шана доведеться зіштовхнутися з додатковими складнощами.

До слова, у першій половині 2023 року понад 2 тис. громадян України отримали відмову на в’їзд до Ізраїлю. Водночас, як стверджують у дипломатичній установі, ізраїльська сторона «свідомо маніпулює статистикою», заявляючи, що у в’їзді відмовили лише 5% із 40 тисяч українців, які намагалися потрапити до країни від початку повномасштабного російського вторгнення.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...