Буде голод: На Одещині фермери благають про допомогу (фото)

Фермерські господарства через посуху не зможуть розрахуватися з пайовиками. А для більшості жителів сіл - це єдиний спосіб вижити.

В Одеській області гине урожай. Фото: соцмережі.

Посуха на півдні Одеської області може призвести до повної втрати врожаю і голоду. Якщо ще кілька днів в Україні не буде дощів, всі посіви повністю загинуть. Про це повідомив фермер Младен Бардюк, закликавши владу терміново вжити заходів, передають Патріоти України.

Фермер зазначив, що така посуха в Саратському, Арцизькому, Татарбунарському, Кілійському, Тарутинському районах, Рені, Болграді, Ізмаїлі та інших містах - другий рік поспіль, і другий рік поспіль вони втрачають урожай. При цьому вони змушені сплачувати ЄСВ, гасити кредити перед банками, а людям платити паї.

"Неврожай два роки поспіль - це колосальні втрати для сільгоспбізнесу, неможливість виконання зобов'язань перед контрагентами, кабала перед банками та іншими кредиторами, зменшення орендної плати перед пайовиками, і як наслідок усього цього скорочення робочих місць", - пише Бардюк.

Він акцентував на тому, що фермерські господарства не зможуть розрахуватися перед пайовиками. А для більшості жителів сіл - це єдиний спосіб вижити, адже платять натурою, тобто зерном.

"Як правило це 2-3 тонни на рік озимих, соняшникова олія, горох, кукурудза. Якщо людям не дадуть цього, на селі буде голод", - заявляє фермер.

Бардюк разом з іншими фермерами звернувся з петицією на сайт президента України, звернувся до Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, КМУ, президента, депутатів ВР, але відповідей немає. "Всі мовчать і говорять про корупцію, карантин і про що завгодно. В Бессарабії живуть понад 200 тисяч людей. Що з ними буде?" - запитує Бардюк.

Фермер також доклав фото звернення до влади, в якому просить звільнити фермерів від податків, орендної плати, відстрочити виплату кредитів на час кризи, а також створити комісію, яка розробить план того, як вести сільськогосподарські роботи в регіоні в майбутньому, якщо такі кліматичні умови будуть повторюватися.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...