Буде кого послати в магазин та виконати дрібний ремонт: Ілон Маск створює людиноподібного робота Tesla Bot (відео)

Робот Tesla Bot зможе ходити зі швидкістю до 8 кілометрів на годину, виконувати прості побутові завдання власника

false

Ілон Маск в ході заходу Tesla AI Day анонсував виробництво робота-гуманоїда Tesla bot. За словами Маска, людиноподібний робот буде доброзичливим, а також досить повільним. Робот отримає передову систему штучного інтелекту, яка буде такою ж складною, як і автопілот для електромобілів компанії. Прототип обіцяють зробити вже 2022 року, зазначають Патріоти України.

false
Характеристики Тесла Бот / скріншот з презентації

Що зможе робити Тесла Бот

За планом Маска, Tesla Bot буде виконувати різні рутинні, а іноді і небезпечні для людини завдання, при цьому робот буде переміщатися без необхідності отримувати покрокові інструкції.

Робот буде виконувати прості команди, наприклад: "будь ласка, візьміть цей болт і прикріпіть його до машини цим гайковим ключем". Він також зможе купувати продукти для своїх господарів і виконувати різні роботи по дому.

false
"Скелет" робота

Параметри робота Tesla bot

  • Висота складе 172 см
  • Маса-трохи більше 55 кілограмів.
  • Корпус буде виготовлений з легких матеріалів,
  • На обличчі робота буде екран для відображення корисної інформації.
  • Пересуватися робот буде зі швидкістю до 8 км/год
  • В робота буде 40 "суглобів"

"Жодного повстання машин"

Як заявив Маск, робота спеціально створюють фізично слабкішим за людину. Це передбачено, враховуючи побоювання тих, хто побоюється "бунту машин", неодноразово описаного в літературі і кінематографі.

Ілон Маск сам неодноразово говорив про свої побоювання з приводу штучного інтелекту. Він заявив, що робот компанії повинен бути доброзичливим. Він спроектований таким чином, щоб в разі необхідності людина могла "втекти і, швидше за все, пересилити його".


Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...