Буде не всім по кишені! Поїздки на таксі в Україні стануть розкішшю - чому ціни так стрімко зросли

Ціни на таксі в Україні зросли через зменшення кількості водіїв, зниження їх заробітків та зростання затратної частини, що пов'язано з впливом війни і домінуванням кількох великих онлайн-компаній на ринку. Водіям працювати стало невигідно, що призвело до погіршення якості та безпеки послуг, передають Патріоти України

Про це розповів голова правління Всеукраїнської ГО "Українська таксомоторна асоціація" Андрій Антонюк в ефірі КИЇВ24. Однією з головних причин зростання цін на таксі є домінування на ринку кількох великих онлайн-компаній.

"Ринок таксі повністю контролюють кілька онлайн компаній. Як було 99% незаконних таксі, так вони і лишились. Громадян привчили, що у них повністю вільний ринок. Якщо в вашому районі три машини і десять замовлень, то тариф в цю секунду має бути втричі вищий", – зазначає Андрій Антонюк.

Війна в Україні також має значний вплив на ринок таксі. Зокрема, війна призвела до нестабільності курсу гривні та зростання цін на паливо. "Зросла затратна частина: вартість обслуговування автомобіля, паливо зросло на 30-40%. Затратна частина виросла, сама послуга подорожчала незначно. Водіїв не вистачає, мобілізація", – підкреслює експерт.

Одним з ключових наслідків війни є зменшення заробітків таксистів. "Заробітки таксистів за час війни зменшилися. За часи війни зросла затратна частина. Вартість обслуговування авто зросла, бо запчастини імпортні, а курс гривні впав. Паливо зросло на 20-30%. Затратна частина виросла, а послуга зросла не суттєво. Заробітки таксистів впали", — зазначає Андрій Антонюк.

Також він вказує на те, що водієм працювати не вигідно. "Заробітки впали, все менше йдуть сюди професіоналів. Водієм працювати не вигідно. Вигідно працювати цим онлайн-компаніям. У них комісія сягає 25%. Вони не вкладаються у бензин та обслуговування. Тому їх заробітки зросли, а водіїв впали", – зазначає Антонюк.

Вас може зацікавити:"Гострі Картузи" виявили тилову позицію окупантів на Харківщині та влаштували "бавовну": у ворога мінус "буханка" і склад БК. Відео

Вас може зацікавити:Знайдіть на малюнку підкову: непроста головоломка для уважних

Зростання цін на таксі та зниження заробітків водіїв мають серйозні наслідки як для ринку, так і для споживачів. "Таксі ставатиме менше, воно ставатиме менш якісним і небезпечним", – застерігає Андрій Антонюк.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...