Буде подвійний удар: Наприкінці грудня Землю накриє магнітна буря "червоного" рівня

Магнітна буря в кінці грудня триватиме кілька днів поспіль, викликаючи проблеми із самопочуттям у багатьох людей. Коли чекати магнітної бурі, хто схильний до її впливу, і як уберегтися - читайте нижче в матеріалі, передають Патріоти України.

Дата грудневої магнітної бурі

За прогнозом Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, ФІАН, магнітна буря "червоного" рівня G1 очікується 27 і 28 грудня. 29-го числа магнітосфера буде залишатися збудженою.

Що таке магнітна буря

Магнітна, або геомагнітна буря - порушення магнітосфери планети, що виникає в результаті посиленого обміну енергії сонячного вітру з космічним середовищем, що оточує нашу планету.

Таке явище може тривати від декількох годин до декількох днів поспіль, викликаючи збої в роботі техніки і впливаючи на самопочуття деяких людей.

Кому небезпечні геомагнітні бурі

Найбільш страждають в дні магнітних людей метеозалежні люди (які реагують на зміни погоди, зміни атмосферного тиску), літні люди, ті, у кого є серцево-судинні хвороби, різні хронічні недуги, психічно нестабільні люди.

У небезпечні дні може боліти голова, виникати мігрені, нити старі травми, "стрибати" тиск, порушуватися серцевий ритм. Також може долати почуття безпричинної втоми, апатії, порушення сну (безсоння, сонливість).

Ось кілька порад, як уникнути проблем в дні магнітних бур:

  • Уникайте важких фізичних і емоційних навантажень - складну і відповідальну роботу краще відкласти на потім.
  • Правильно харчуйтеся - не переїдайте, обмежте важку їжу.
  • Виключіть алкоголь, по можливості відмовтеся від куріння, пийте менше кави і підбадьорливих напоїв.
  • Проводьте більше часу на свіжому повітрі - прогулянка на природі буде дуже до речі.
  • Прийміть вранці контрастний душ, а ввечері розслаблюючу ванну (але не більше 15 хвилин).
  • Якщо у вас є певні проблеми зі здоров'ям, тримайте необхідні ліки завжди під рукою.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...