Буде сюрприз: Синоптикиня розповіла, коли до України повернеться тепла погода

В Україні в другій половині жовтня очікуються зміни в погодних умовах. До 22 числа в більшості областей можливі нічні заморозки до -5 градусів. Проте незабаром до країни прийде хвиля тепла, що зупинить заморозки та підвищить денну температуру, покращуючи погодні умови. Про це розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України.

- Трохи тепліше, буквально на кілька градусів, повітряна маса із заходу може надійти на територію України, але ці кілька градусів будуть вирішальними щодо заморозків. З вівторка нічні заморозки припиняться. Якщо вони й будуть, то досить локальні і лише на ґрунті, а денні температури почнуть поступово зростати. Буде досить комфортно, як для другої декади жовтня, +11…+16 градусів, - повідомила вона.

Синоптик зазначила, що найближчими днями в Україні можливі короткочасні дощі, але лише в деяких регіонах. Потім опади припиняться, і до кінця місяця дощів не буде. Погоду в країні формуватиме антициклон, що прийшов з півночі. Найвищі температури очікуються з 21 по 24 жовтня. Синоптик Птуха спрогнозувала, що вдень температура утримуватиметься в межах +10...+15 градусів, а вночі коливатиметься від +2 до +7 градусів.

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...