Програма буде тільки розширюватися: Народна депутатка розповіла, які плануються доплати й пільги для військових

Розширення "мотиваційного пакета", щоб він дійсно запрацював – це одне з завдань. Так, наступного дня після рішення Верховної Ради уряд прийняв постанову про додаткові 70 тисяч. Про це в ефірі телемарафону сказала народна депутатка Євгенія Кравчук, передають Патріоти України.

Вона наголосила, що це додатково до базової заробітної плати, яка складає 20-25 тисяч. Якщо людина перебуває на передовій, доплата становить: бойові 100 тисяч і 70 тисяч за перебування 30 днів на першій лінії.

"Тобто загалом це вже грошове забезпечення в районі 200 тисяч гривень. Також у законопроєкті є мотиваційні норми – наприклад, якщо підписується контракт, то видається сертифікат на купівлю авто", – говорить народна депутатка.

Якщо це чоловік мобілізований, продовжує вона, то у дружини за кредитом не буде жодної пені.

"Я дуже сподіваюся, що з часом цей мотиваційний пакет – грошове забезпечення, соціальне забезпечення, реабілітація воїнів – буде тільки розширюватися", – зауважує Кравчук.

Раніше Кабінет міністр затвердив доплату у розмірі 70 тисяч гривень для військовослужбовців ЗСУ, які виконують бойові завдання "на нулі".

Вчені виявили причину смертельних тромбів, пов'язаних із вакцинами J&J та AstraZeneca

четвер, 16 травень 2024, 18:30

Рідкісні, але смертельні тромби, пов'язані з вакцинами проти Covid-19 від компаній Johnson & Johnson та AstraZeneca, були спричинені аутоімунною реакцією, до якої деякі люди генетично схильні.Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в журналі The N...

Варто знати: Чи прирівнюється електронна повістка до фізичного вручення від ТЦК - відповідь експерта

четвер, 16 травень 2024, 18:27

Невиконання вимог електронної повістки в кабінеті призовника, нестиме такі ж наслідки, як і невиконання вимог врученої фізично. Про це розповів виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко в ефірі КИЇВ24. "Це с...