"Буде велика сіра зона, де бігатимуть розвідувально-диверсійні групи", - Дейнега про ризики розведення сил на Донбасі

Розведення військ на Донбасі може відбутися, можливо, не по всій лінії розмежування, а на певних ділянках, але це не зупинить війни, вважає волонтер і керівник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега, передають Патріоти України.

Це відбуватиметься із саботажем, але все-таки розійдуться. Це може зменшити бої з використанням стрілецької зброї. Але конфлікт це не зупинить, лише заморозить його, – вважає Віталій Дейнега.

А от те, чи після розведення зі своїх позицій справді відступлять росіяни, залежатиме від того, який наказ вони отримають, вважає він.

Розведення військ, на його погляд, не буде означати втрати територій, але буде означати великий ризик їх втрати. Є ймовірність, що буде велика сіра зона, де бігатимуть розвідувально-диверсійні групи з обох сторін, – каже Віталій Дейнега.

Небезпеки для місцевих жителів розведення становити не буде – їх ніхто не чіпатиме, каже волонтер. Під питання лишається скоріше те, як мешканці цих територій будуть перетинати кордон. Це може становити проблему, оскільки обладнаних пунктів пропуску на тих ділянках не буде.

Джерело: 24 канал

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...